Nederlandse Ambassade in Algiers, Algerije

NieuwsRSS

41 t/m 46 van 46

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

41 Tien jaar Internationaal Strafhof: veel bereikt maar nog veel te doen

‘Het Internationaal Strafhof is onmisbaar voor de preventie van misdrijven, de bescherming van mensen, en het veroordelen van daders. Er is veel bereikt, maar er is ook nog veel te doen’. Dat zei minister Timmermans van Buitenlandse Zaken in de Ridderzaal in Den Haag bij de viering van het 10-jarig bestaan van het Internationaal Strafhof. Bij de plechtigheid waren Hare Majesteit de Koningin en de President van Senegal aanwezig.

42 Nieuwe regering: open houding naar Europa en de wereld

Vandaag is het nieuwe kabinet officieel door de koningin beëdigd. De bewindspersonen verantwoordelijk voor het buitenlands beleid zijn minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Timmermans (51) was eerder staatssecretaris voor Europese Zaken in de periode 2007-2010. Ploumen (50) werkte eerder bij ontwikkelingsorganisaties en was partijvoorzitter van de PvdA.

43 Miljoenennota 2013: Schokbestendige overheidsfinanciën en een veerkrachtige economie

Traditiegetrouw viert Nederland op de derde dinsdag in september Prinsjesdag. Deze dag begint met een Koninklijke stoet van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal. In het bijzijn van leden van het parlement en andere genodigden leest de Koningin de Troonrede voor aan het volk. Vervolgens wordt de begroting (de Miljoenennota) van het komend jaar gepresenteerd aan de Tweede Kamer door de Minister van Financiën, ditmaal door Jan-Kees de Jager.

44 Global summit on nuclear security in The Hague

The Nuclear Security Summit being hosted by the Netherlands in March 2014 will be held in the World Forum in The Hague, Minister of Foreign Affairs Uri Rosenthal announced today. Over 50 heads of state and government and representatives of international organisations are expected to attend the event, which will be chaired by the Dutch Prime Minister.

45 Bestaande kinderbijschrijvingen verliezen geldigheid per 26 juni 2012

Met ingang van 26 juni 2012 verliezen bestaande kinderbijschrijvingen in het paspoort van de ouder(s) automatisch hun geldigheid.

46 "Go Dutch" for agro-food business in the Middle East & North Africa

A brand-new website (www.dutchagrofood.com) is being launched, to promote partnership between Middle East & North Africa and the Netherlands in agro-food business.